Nasze propozycje zestawów

 
 

Propozycja 1                                                                        75 zł od osoby


ZUPA: Rosół z domowym makaronem

DANIE GŁÓWNE: Filet drobiowy w delikatnym sosie z suszonych pomidorów podany z ziemniakami i świeżymi sałatami

NAPOJE ZIMNE: 0,5 l/os (woda w dzbankach z cytryną i miętą, soki owocowe)

NAPOJE CIEPŁE: bez limitu (kawa, herbata)

 

Propozycja 2                                                          90 zł od osoby


PRZYSTAWKA: Camembert z żurawiną i pieczonym jabłkiem

ZUPA: Rosół z domowym makaronem

DANIE GŁÓWNE: Polędwiczka wieprzowa duszona w maśle z ziemniakami/ fasolką/ cebulą/ boczkiem i sosem majerankowym

NAPOJE ZIMNE: bez limitu (woda w dzbankach z cytryną i miętą, soki owocowe)

NAPOJE CIEPŁE: bez limitu (kawa, herbata)

 

Propozycja 3                                                         105 zł od osoby


PRZYSTAWKA: Matias marynowany w oleju lnianym gorczycą i kolendrą podany na świeżych sałatach

ZUPA: Krem ze świeżych pomidorów i papryki z mozarellą i świeżą rukolą

DANIE GŁÓWNE: Sandacz na ratatouille warzywnym z dzikim ryżem i sosem rozmarynowym

DESER: Panna Cotta Malinowa

NAPOJE ZIMNE: bez limitu (woda w dzbankach z cytryną i miętą, soki owocowe)

NAPOJE CIEPŁE: bez limitu (kawa, herbata)

Propozycja 4                                                          110 zł od osoby


PRZYSTAWKA: Rostbef sous vide 56*C z solą himalajską i octem balsamicznym

ZUPA: Krem z zielonego groszku z prażonymi ziarnami słonecznika

DANIE GŁÓWNE: Pieczona kaczka (1/2) z zasmażanymi buraczkami i confitowanymi ziemniakami

DESER: Tarta owocowa

NAPOJE ZIMNE: bez limitu (woda w dzbankach z cytryną i miętą, soki owocowe)

NAPOJE CIEPŁE: bez limitu (kawa, herbata)

ZESTAWY DZIECIĘCE         

               

Zestaw nr 1                                                            25 zł od osoby


Rosół z domowym makaronem i kawałkami kurczaka
Naleśniki z serem i owocami
Soki/napoje 0,2 l

Zestaw nr 2                                                           28 zł od osoby


Rosół z domowym makaronem i kawałkami kurczaka
Nugetsy z kurczaka podane z ziemniakami/talarkami/frytkami i surówką z białej kapusty
Soki/napoje 0,2l

Zestaw nr 3                                                          30 zł od osoby


Zupa pomidorowa z makaronem
Sznycel drobiowy, ziemniaki/talarki/frytki, mix sałat
Pucharek lodów waniliowych z owocami
Soki/ napoje 0,2l

Zestaw nr 4                                                           34 zł od osoby


Zupa pomidorowa z makaronem
Spaghetti Bolognese
Pucharek lodów waniliowych z owocami
Soki/napoje 0,2l

KOLACJA UROCZYSTA I BUFET/OPCJA I
CENA 110 zł OD OSOBY


Zupa – jedna do wyboru:
Rosół z domowym makaronem
Krem ze świeżych pomidorów i papryki
Zupa pieczarkowa z łazankami

Danie główne – jedno do wyboru
Filet drobiowy w sosie ziołowym, puree ziemniaczane, świeże warzywa
Polędwiczka wieprzowa na kremowym sosie pieczarkowym podana z kaszą bul gur/ryżem, świeże sałaty
Schab pieczony w ziołach z krokietem ziemniaczanym i czerwoną kapustą

Deser – jeden do wyboru
Szarlotka domowa z lodami i bitą śmietaną
Lody waniliowe z ciepłym sosem malinowym

Napoje zimne
bez limitu (woda w dzbankach z cytryną i miętą)

Napoje ciepłe
bez limitu w formie bufetu (kawa,herbata)

Bufet ciepły
Krem z pora  octem balsamicznym
Karczek pieczony w sosie myśliwskim
Ziemniaki z wody ze świeżym koprem
Warzywa blanszowane z masłem i płatkami migdałów

Bufet zimny
Sałatka grecka
Mix sałat z warzywami sezonowymi i sosem vinegret
Deska pieczonych mięs
Pieczywo
Masło
Tatar ze śledzia
Grillowane roladki z cukinii z serem feta

 

KOLACJA UROCZYSTA I BUFET / OPCJA II
CENA 130 zł OD OSOBY/ czas trwania bufetu do 3 godzin/ Menu przewidziane dla grup >15 osób


Zupa-jedna do wyboru
Barszcz biały z jajkiem
Minestrone
Krem z dyni z prażonymi płatkami migdałów

Danie główne-jedno do wyboru
Karczek pieczony w sosie myśliwskim, marchew duszona na maśle z ziemniakami
Rolada drobiowa z warzywami, czarny ryż, świeże sałaty
Okoń smażony na maśle, kluski buraczane, zasmażana kiszona kapusta

Deser – jeden do wyboru
Szarlotka domowa z lodami i bitą śmietaną
Tęczowy sernik na zimno
Pana Cotta malinowa

Napoje zimne
bez limitu (woda mineralna w dzbankach z cytryną i miętą, soki owocowe)

Napoje ciepłe
bez limitu w formie bufetu (kawa, herbata)

Bufet ciepły
Krem z białych warzyw lub zupa grzybowa z łazankami (jedna do wyboru)
Filet drobiowy w sosie ziołowym
Karkówka w tajskim sosie z warzywami
Ziemniaki pieczone w rozmarynie
Brokuł, kalafior

Bufet zimny
Sałatka grecka
Sałatka cezar
Okonki w occie
Deska pieczonych mięs
Deska serów (sery twarde, dojrzewające z przerostem)
Pieczywo
Masła smakowe (czosnkowe, pietruszkowe)
Roladki z szynki parmeńskiej z dodatkiem białego sera
Feta w złocistej panierce z grillowaną papryką

KOLACJA UROCZYSTA I BUFET/OPCJA III
CENA 150 zł OD OSOBY/ czas trwania bufetu – do 3 godzin/ Menu przewidziane dla grup >15 osób


Przystawka – jedna do wyboru
Gravlax z kozim serem i roszponką
Tatar ze śledzia z pieczoną papryką i ogórkiem kiszonym

Zupa – jedna do wyboru
Rosół królewski z trzech mięs z domowym makaronem
Krem z białych warzyw
Pikantna zupa rybna podana z owocami morza i grzanką z pastą ruis

Danie główne – jedno do wyboru
Pierś z kaczki na puree dyniowo-selerowym z pieczonym w miodzie burakiem
Risotto z borowikami, parmezanem i natką pietruszki
Rostbef wołowy 56*C, warzywne puree, pieczony burak w rozmarynie
Sandacz w sosie krewetkowym, czarny ryż, pomidory koktajlowe

Deser – jeden do wyboru
Szarlotka domowa z lodami i bitą śmietaną
Tęczowy sernik na zimno
Pana Cotta malinowa
Tiramisu

Napoje zimne
bez limitu (woda mineralna w dzbankach z cytryną i miętą, soki owocowe, napoje)

Napoje ciepłe
bez limitu w formie bufetu (kawa, herbata)

Bufet ciepły
Krem z białych warzyw lub zupa grzybowa z łazankami (jedna do wyboru)
Filet drobiowy w sosie ziołowym
Karkówka w tajskim sosie z warzywami
Filet z lina w sosie śmietanowym
Bogracz wołowy z warzywami
Ziemniaki pieczone w rozmarynie
Brokuł, kalafior

Bufet zimny
Sałatka grecka
Sałatka cezar
Okonki w occie
Tatar z polędwicy wołowej
Deska pieczonych mięs
Deska serów (sery twarde, dojrzewające z przerostem)
Pieczywo
Masła smakowe (czosnkowe, pietruszkowe)
Cykoriowe łódeczki faszerowane pieczarkami, papryką i natką pietruszki
Carpaccio z szynki parmeńskiej z parmezanem i oliwkami
Roladki z grillowanego bakłażana faszerowane białym serem

 

DOKONAJ REZERWACJI

lub tel. 570 580 222 / 87 428 11 12

 e-mail: rezerwacje@apartamentyporto.pl

Skontaktuj się z nami

Odpowiemy chętnie na wszystkie pytania

1 + 11 =